עכשיו, מתכון / הסיפור על הסיפור על הסיפור על אבא של דרסו

ועכשיו, הפסקה קצרה למתכון. והנה, אפילו ארגנתי כותרת:

מתכון

ובכן, טבח מפורסם אמר פעם, שקישוטי עוגות באים בזוגות. בדרך כלל בצורת ציפוי קרם חום עם נגיעות לבנות. או ההיפך. 

אני אומר: הכל טוב ויפה אבל, איזה צבע ישלוט זה לא באמת משנה. כולם הרי שווים, נכון? מה שחשוב זה שהטעם ייצא מעולה. לבן, חום, ורוד או סגול, אני אוהב הכל, וכל עוד זה בא עם איזשהו כדור גלידה ליד, קצפת, דובדבן או אבקת סוכר, אני מאושר. בשבילי, שילוב הטעמים המעודן שווה את כל הבלגן. בהנחה שלא אני צריך לנקות את המטבח אחר כך, כמובן. 

אגב, אם, חלילה, הסתיימה עונת הדובדבנים או שבמקרה נגמר, לא צריך להבהל, רק לנשום נשימות עמוקות ולהשאר רגועים עד כמה שאפשר ואז להשתמש במקום בדובדבן טרי, במגעיל ההוא המסוכר. אפילו תות אפשר. העיקר לא תמר. לטעמי, גם מזכיר חרק מאוד מאוד מסויים וגם מאוד מר. מיותר. 

עכשיו, מאחר שאין לכם מושג בקישוט עוגות (מה ההתנפלות הזאת?! זה לא אישי, אומר את זה רק בשביל להעביר איזשהו עניין) אל דאגה, בשביל זה אני כאן. ובכן, עבדכם הנאמן, השף אביתר אהרוני הקטן, ילמד אתכם היום להכין עוגת שוקולד חלומית בציפוי סוכריות ודובדבן.

המצרכים כדילן הקטן:

כוס חד פעמית כמו של שתיה קרה עם  קמח תופח

כוס אבקת שוקולית 

כוס שמן

חצי מיכל שמנת מתוקה ( זה יוצא 125 מ"ל )

חצי כוס סוכר

3 ביצים


לציפוי: 

החצי השני של מיכל השמנת

חבילת שוקולד חלב 

חבילת שוקולד לבן

והכי חשוב -דובדבן!

אה, כן, וסוכריות יום הולדת, גם אם אין לכם יום הולדת.

נחמם תנור ל 180 מעלות.

נערבב לתוך קערה את כל חומרי העוגה, חוץ מאשר את חומרי הציפוי. 

נערבב, נערבב ועוד קצת נערבב עד שהעיסה תראה חלקה ובלי גושים ואז, נעביר לתוך תבנית אינגליש קייק, נכניס לתנור ונתפנה לשחרר דחוף את השרירים מכל הערבובים.

העוגה תהיה מוכנה בערך אחרי 40 דקות או כשקיסם שיינעץ בתוך העוגה ייצא יבש ללא שאריות של עיסה.

ונגיד שחיכינו, חיכינו, חיכינו, אופס, העוגה מוכנה, עכשיו נכין את הציפוי, שימו לב טוב טוב לחלק הבא.

מקשיבים? 

נשבור את השוקולד לקוביות. נטעם קוביה מכל חבילה, בכל זאת עבדנו קשה עד עכשיו, מגיע לנו שכר טרחה. נשפוך את יתר הקוביות לתוך סיר קטן עם שמנת מתוקה, ונערבב בזהירות תוך כדי חימום על להבה מאוד נמוכה. לא הרבה, אלא רק עד שהשוקולד ימס כולו לתוך השמנת ונקבל רוטב חלק וקטיפתי לתפארת. 

נסיר את הסיר מהאש, נמזוג את הרוטב על העוגה החמה.

אחרי חמש או שש דקות, נפזר על ציפוי השוקולד קצת סוכריות. נניח ברוב כבוד גם דובדבן או שניים ולסיום, נמחא לעצמנו כפיים.

ועד שהעוגה תתקרר עוד יותר, נשטוף את הכלים, ננקה את השיש, נפנה את המדיח ונעשה חדש, נתקתק את המטבח שלא יהיה מלוכלך, וכשיסודר כל הבלגן, נפרגן לעצמנו איזה ברוקולי קטן... נראה לכם??? 

נחכה בדיוק דקה לפני שנפרוס לעצמנו את החתיכה הכי שווה!

בתיאבון

ובהצלחה,

מוזמנים לשתף אותי איך יצא.

כתובתי: Ahagiti75@gmail.com 

לכבוד אביתר.

ורגע לפני שממשיכים, בואו נראה אם אתם זוכרים. פגשתם כבר את ההורים שלי, את אורה, דרסו, יורם, כדור, נאורה, נועם, נעם, אבינועם ( זה פחות מסובך כשמתרגלים ), חיליק ונדמה לי שהזכרתי גם כמה שכנים. מי נשאר? אה, כן, נטעלי. ובכן, נטעלי חזרה מטיפול שורשים בצרפת. רגע, נעשה את זה רשמי ונוסיף כותרת:

נטעלי חזרה מטיפול שורשים בצרפת. יופי. כלומר, לא יופי, זה גם לא משהו שחשוב לדעת אבל בכל זאת. אז ככה...






תגובות

רשומות פופולריות